3e Editie ABCD-Popeldag ‘Wij maken MaGt’

knipsel logoWijZijnABCD, ooit een beginnend groepje uit de Masterclass Asset Based Community Development van Jim Diers, Cormac Russel, Joop Hofman en Birgit Oelkers, co-creëerde in 2018 de 3e Popeldag. Dit jaar in samenwerking met LSA-bewoners bij gast locatie Buurtwerkplaats de Buren in Schiedam. Ik maak deel uit van dit groepje en zet o.a. mijn eigen assets in.

Dit jaar heb ik opnieuw i.s.m. http://www.enzaterdag.nl de folder opgemaakt, de co-creatie met een tof popelteam aangejaagd, puntjes op de i gezet, gaten gedicht en ervoor gezorgd dat we nu ook een logo hebben. Op de dag zelf ben ik de spin in ’t web, de facilitator en de vliegende keep. Ik verbind vooral wat er al is, maak dit zichtbaar en bespreekbaar. Hiermee vind en verbind ik de gaten die nog gevuld moeten worden. Hierdoor vullen mensen die dat willen en kunnen deze vanzelf in en waar dat niet gebeurt, zorg ik dat er gebeurt wat nodig is om het geheel toch waar te maken!

CultuurCaravaan ‘de aftrap’

Vanaf mei 2017 tot maart 2018 werkte ik als projectsecretaris, spin in ’t web, organisator, aanjager en verbinder i.o.v. gemeente Hellendoorn i.s.m. projectleider Thijs van Heusden werkzaam voor de Provincie in het kader van Bestuurlijke Vernieuwing aan het project/proces van de CultuurCaravaan. Inwoners bepaalden de cultuurvisie en de gemeenteraad bewaakte het proces. Hiertussen bewogen cultuurverbinders, het kernteam, ambtelijk team en het productieteam om dit unieke proces vorm en inhoud te geven. Ik mocht verbinden en organiseren om deze droom van de raad waar te maken. Het mooiste vind ik dat het het geen op zichzelf staand resultaat/project is geworden en dat het proces in het Huis voor Cultuur en Bestuur verdere uitvoering krijgt.

Het geheim van Diepenheim

In juni 2017 heb ik een bijdrage geleverd aan de organisatie van de 2e popeldag ABCD. De queeste heb ik ontwikkeld door co-creatie met Birgit Oelkers, Joop Hofman, Sabrina van Eijk, Ina Oonk, Marjet Zeegers en Hermien Marsman. Met alle andere deelnemers hebben we een heerlijcke dag beleefd. Hier een impressie gemaakt door Joop Hofman en een vlog van Dagmar van Amerongen:

Ritselen

Wat ik doe tijdens het waarmaken, is o.a. ritselen. Gerlinda Tijhuis legt uit wat dit is tijdens een meeting Ritselmanagement in Voorstad Deventer, december 2015. Met Rode Wouw, Jim Diers, Gerlinda Tijhuis en de Ruimtemaker:

Wij zijn ABCD

In april 2016 heb ik als Asset Based Community Developer samen met mijn collega’s Jim Diers, Cormac Russel, Birgit Oelkers, Joop Hofman, Miranda Tamminga, Fimke Zwerink en Marieke Broekhuis de eerste Popelmiddag georganiseerd. Hier een impressie gemaakt door Philip Booth. De website www.wijzijnabcd.nl is deze dag gelanceerd.

Draagvlak

Wist je dat draagvlak creëren en aan de voorkant communiceren datgene is wat ik voor jou als onafhankelijk regisseur kan betekenen!

Lezing doe-democratie

In november 2014 was ik spreker tijdens seminar Doe-democratie bij de gemeente Hengelo, dit was mijn presentatie:

Wijkbijeenkomst

Van mei 2014 tot en met de zomer van 2014 heb ik een bijdrage als spin in ’t web geleverd bij www.wijlanden.nl. Ook heb ik een wijkbijeenkomst georganiseerd, waarvan gemeente Hengelo, Welbions en diverse ondernemers en buurtbewoners nog de vruchten plukken.

bijeenkomst