Communicatie & Verbinden, Regie & Vertrouwen

slang rotsCommunicatie is verbinden, verbinden is communiceren. Als je een oplossing zoekt om de situatie te verbeteren, geeft dit plaatje helder weer dat het een niet zonder het ander gaat. Want de vrouw ziet de rots niet en de man ziet de slang niet. En als je voor jezelf kiest, kun je niet verbinden. Je kan enkel zelf het gewicht bepalen van wat je kan dragen.

Mijn werk is om helder te krijgen en transparant te maken wat de wensen, belangen, angsten, beperkingen, mogelijkheden, e.d. zijn om naar een gezamenlijke oplossing of plan te komen. Daarbij kijk ik ook wat er niet op dit plaatje te zien is. Dat is mijn kracht. Evenals het 10 stappen verder kunnen kijken.

Ik ben de intermediair die zaken aan elkaar kan knopen, los van eigen wensen, angsten, beperkingen en mogelijkheden. Want het is juist mijn werk dit onafhankelijk te doen. Problemen los je niet op met dezelfde manier als waarop ze zijn ontstaan [Einstein], maar op wat je wil bereiken.  De oorzaak is niet belangrijk voor de oplossing, wel voor de duurzaamheid. Dus in hoeverre wil je verbinden? Dit alles neem ik in mijn werk mee, waarbij ik als onafhankelijk coordinator wel kan loslaten, objectief kan blijven en helicopterview heb.  In tegenstelling tot een projectleider of opdrachtgever die resultaat moet halen en daar onbewust ook het eigenaarschap naar zich toe trekt. Daar kan ik in mijn rol op sturen, zodat het gewicht verdeeld wordt naar draagkracht!

Mijn opdrachtgever bepaalt het speelveld; de tijdsduur, in hoeverre zijn belang hierbij meetelt, wie er betrokken worden en wie uiteindelijk besluit over de oplossing of het plan. Ik noem dit het kunnen schakelen tussen projectmatig en procesmatig werken, waarbij ik het belangrijk vind dat al deze gegevens wel transparant gemaakt worden. Want verbinden gaat niet zonder open communicatie en transparantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s